Cijene goriva ostaju iste

Bez autora
Aug 29 2011

Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste narednih 15 dana. Litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 i u naredne dvije sedmice koštaće 1,36 eura, odnosno 1,34, dok će eurodizel i lož ulje ostati na 1,28 eura, odnosno 95 centi. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara. Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 12. septembra. Značajnije promjene cijena goriva u Crnoj Gori desile su se sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008. Maloprodajne cijene naftnih derivate od tada su na približno istom nivou.

Cijene goriva ostaju isteMaloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste narednih 15 dana, saopšteno je iz Vlade, prenose Vijesti online.

Litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 i u naredne dvije sedmice koštaće 1,36 eura, odnosno 1,34, dok će eurodizel i lož ulje ostati na 1,28 eura, odnosno 95 centi.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 12. septembra.

Značajnije promjene cijena goriva u Crnoj Gori desile su se sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008. Maloprodajne cijene naftnih derivate od tada su, kako tvrde u Vladi, na približno istom nivou.

Iz Vlade je ranije objašnjeno da su cijene goriva u Crnoj Gori porasle u odnosu na one iz ljeta 2008. godine, koje su smatrane rekordnim, zbog valutnih kretanja i povećanja akciza.

Vlada je u aprilu odlučila da za određene potrošače snizi akcize na ekodizel za 20 centi. Niže akcize uvedene su u cilju ublažavanja inflatornih kretanja u Crnoj Gori. Snižavanje cijene odnosi se na kompanije iz pekarske industrije, autoprevoznike bez taksista, prerađivačku industriju i građevinarstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik